Βιογραφικό - Πάντος Παναγιώτης

Pantos PanayiotisΟ Πάντος Παναγιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10/07/1976. Μεγάλωσε στο Χαιδάρι και αποφοίτησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Χαϊδαρίου.

Προπτυχιακές Σπουδές

Το 1995 εισήχθη, κατόπιν Πανελληνίων εξετάσεων, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία και αποφοίτησε με βαθμό ‘Λίαν Καλώς’.

Ειδικεύθηκε στην Ορθοπαιδική Χειρουργική & Τραυματιολογία στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών,από τον Ιανουάριο του 2007 έως το Ιανουάρο του 2012, με διευθυντές τους Καθηγητές κ. Παναγιώτη Ν. Σουκάκο, κ. Αριστείδη Β. Ζούμπο και κ. Παναγιώτη Ι. Παπαγγελόπουλο. Εκπαιδεύθηκε στην κλινική Άνω άκρου και Μικροχειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ από τον Μάιο του 2010 μέχρι το Νοέμβριο του 2010. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας του έλαβε εξάμηνη κλινική εκπαίδευση στη Γερμανία από το Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι το Μάρτιο του 2010 στην Klinikum Bad Salzungen, Klinik fur Unfallchrurgie und Orthopädie.

Κατόπιν επιτυχούς δοκιμασίας γραπτών και προφορικών εξετάσεων το Φεβρουάριο του 2012, έλαβε τον τίτλο ειδικότητας Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας.

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master of Science, MSc) από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας με θέμα «Δημόσια Υγεία», μετά από ετήσια παρακολούθηση και παρουσίαση διπλωματικής εργασίας με βαθμό «Άριστα».

Διδάκτωρ Ιατρικής

Τον Ιανουάριο του 2013 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (PhDdegree) με βαθμό «Άριστα», μετά την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα: «Ρευματοειδής αρθρίτιδα και ολική αρθροπλαστική αποκατάσταση γόνατος και ισχίου σε Έλληνες ασθενείς. Κλινικές και επιδημιολογικές συσχετίσεις.», από το Τμήμα Παθολογικής Φυσιολογίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την Α’ Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική, με επιβλέποντα τον Καθηγητή Παθολογικής Φυσιολογίας κ. Χαράλαμπο Μ. Μουτσόπουλο.

Κλινική Εμπειρία

Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητάς του άσκησε το επάγγελμα του Ορθοπαιδικού Χειρουργού στη Γερμανία , αρχικά από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι το Δεκέμβριο του 2015 ως Oberarzt für Orthopädie und Unfallchirurgie in der Abteilung für Orthopädie und Unfallchirurgie, Zentrum fur Schulterchirurgie, Asklepios Klinik Seligenstadt.

Από τον Ιανουάριο του 2016 εργάζεται ως Leitender Oberarzt in Klinik für Schulterchirurgie an der Klinik Maingau vom Roten Kreuz, Frankfurt am Main.

Είναι επίσης Υπεύθυνος του τμήματος Χειρουργικής Άνω Άκρου και Αθλητικών Κακώσεων της Osteon Orthopedic and Spine Clinic και της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.
Αντιμετωπίζει ολόκληρο το φάσμα των παθήσεων του ώμου είτε μέσω αρθροσκοπικών, είτε μέσω ανοικτών επεμβατικών τεχνικών.