X
Logo
burger

Απλές συμβουλές για την αντιμετώπιση της τενοντίτιδας ώμου

Απλές συμβουλές για την αντιμετώπιση της τενοντίτιδας ώμου

H τενοντίτιδα στον ώμο είναι μία φλεγμονή, η οποία προκαλεί μία σειρά συμπτωμάτων στον ασθενή, όπως πόνος, δυσκαμψία και μειωμένη κινητικότητα. Μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες. Οι πιο συχνές είναι η προχωρημένη ηλικία όπου τα άτομα είναι πιο ευάλωτα στην πάθηση μετά τα 40, η έντονη άσκηση, h καταπόνηση και h έλλειψη ξεκούρασης και γενικά η παρατεταμένη ανύψωση του βραχίονα.

Πώς θα απαλύνετε τα συμπτώματα της τενοντίτιδας στο σπίτι

Πρώτα απ’ όλα είναι απαραίτητο να δώσετε στην άρθρωση λίγο χρόνο να επανέλθει με ξεκούραση και αποχή από δραστηριότητες που καταπονούν το σώμα και ειδικά τους ώμους.

  Παγοκύστη

Ο πάγος καταπραΰνει τον πόνο που προκαλείται από φλεγμονές, όπως η τενοντίτιδα. Ειδικά στην αρχή του πόνου, η κρυοθεραπεία μειώνει το οίδημα και ανακουφίζει την περιοχή. Μπορεί να επαναληφθεί 4-5 φορές μέσα στην ημέρα.

Παυσίπονο

Η παρακεταμόλη, αν ο πόνος πλέον έχει επηρεάσει στην καθημερινότητά σας, είναι μία πολύ καλή λύση για να μπορέσετε να κοιμηθείτε, ιδίως το βράδυ.

  Ξεκούραση

Μετά από κάποιον τραυματισμό η περιοχή του τραύματος και κατ’ επέκταση και όλο το σώμα χρειάζονται ξεκούραση και καθόλου καταπόνηση της περιοχής. Η αποχή από τις αθλητικές δραστηριότητες θεωρείται απαραίτητη για όσο διάστημα σας συστήσει ο γιατρός σας, ενώ η άρση βαρών ή η ανάταση του βραχίονα καλό είναι να αποφεύγονται.

  Διάταση

Εφόσον ο ώμος έχει μείνει σε ακινησία και ο πόνος έχει υποχωρήσει, τώρα θα περάσετε στο στάδιο της κινητοποίησης και ενδυνάμωσής του. Δοκιμάστε να κάνετε κάποιες διατάσεις με ιμάντα που αυξομειώνει, αφού σας δείξει ο γιατρός ή ο φυσικοθεραπευτής σας.

Όταν η τενοντίτιδα δεν μπορεί να θεραπευτεί με την συντηρητική αντιμετώπιση, τότε υπάρχει η οριστική αντιμετώπισης της αρθροσκόπησης, με τέλεια μετεγχειρητικά αποτέλεσμα, μηδενικές επιπλοκές και άμεση ανάρρωση, χωρίς ταλαιπωρία για τον ασθενή.